ΝΕΑ!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕΠ

Κατά την περίοδο συμπλήρωσης και κατάθεσ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕΠ (08.00 έως 15.00)

Οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ψυχικού και Εκάλης θα λειτουργούν έως και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και γονείς μπορούν να απευθύνονται στις Υπηρεσίες Ψυχικού & Εκάλης

για τη συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου, κατόπιν συνεννόησης, από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8.00 – 15.00.  

ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2019

e-arsakeio

(Ενότητα: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ)

ΟΜΙΛΙΑ:

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΑΣ ΓΡΙΦΟΣ... 1000 ΛΥΣΕΙΣ

ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ (26 Ιουνίου 2019, 18.00)

ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ (27 Ιουνίου 2019, 18.00)

Οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Σχολείων και την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της Φ.Ε., διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Μηχανογραφικό Δελτίο. Ένας γρίφος... 1000 λύσεις».

Στη συνάντηση αυτή θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, στην επιλογή  τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στους ψυχολογικούς παράγοντες που σχετίζονται με την ακαδημαϊκή πορεία των αποφοίτων.

ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ (17 Δεκεμβρίου 2018, 8.10-14.50)

Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Γενικά Λύκεια Εκάλης σε συνεργασία με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της Φ.Ε διοργανώνουν την «Ημέρα Σταδιοδρομίας» με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών της Β΄ Λυκείου για τις σπουδές στην Γ/θμια Εκπαίδευση, τις επαγγελματικές επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους και την αγορά εργασίας.

Ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επαγγελματίες, καθώς και απόφοιτοι των Σχολείων της Φ.Ε. που έχουν πλέον ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην Γ/θμια Εκπαίδευση και δραστηριοποιούνται στον επαγγελματικό στίβο, μεταφέρουν την προσωπική τους εμπειρία από το πανεπιστήμιο και τα εργασιακά περιβάλλοντα στα οποία έχουν κατά καιρούς ενταχθεί, βοηθώντας τους μαθητές να αποκτήσουν μια ρεαλιστική εικόνα της πορείας που μπορούν να έχουν επιλέγοντας συγκεκριμένες σπουδές. 

Κατεβάστε το Πρόγραμμα της εκδήλωσης

ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ (12 & 13 Φεβρουαρίου 2018)

ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ (28 Φεβρουαρίου 2018)

Γονείς μαθητών και απόφοιτοι των σχολείων μας, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, προσήλθαν στα Σχολεία μας για να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου σχετικά με τη φύση, τις συνθήκες εργασίας, τους τομείς απασχόλησης, τις προοπτικές των επαγγελμάτων τους, καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

 

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών μας για τον κόσμο των επαγγελμάτων, ώστε να ενισχυθεί η μαθησιακή τους προσπάθεια και να ενδυναμωθεί η επαγγελματική τους ανάπτυξη.